pühapäev, 4. oktoober 2015

Manhattani toorjuustukook laimiga

Põhi:

50 g sulatatud võid

Täidis:
75 g suhkrut
muna
400 g toorjuustu
0.5 tl vanilliekstrakti või 1 tl vanillisuhkrut
2 laimi koor
2 laimi mahl

Kate:
250 g hapukoort
2 sl suhkrut
0.5 tl vanilliekstrakti või 1 tl vanillisuhkrut


Valmistamine:
Purusta küpsised ja sulata või. Sega purustatud küpsised ja sulatatud või ning suru küpsisepuru mass 22-24 cm (mina kasutasin 22cm) läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale ja aseta see külmkappi ootele.

Täidise valmistamiseks mikserda kõik ained omavahel ühtlaseks massiks. Vala täidis küpsisepõhjale ja küpseta 180 kraadises ahjus 25-30 minutit, kuni mass on enam-vähem hüübinud. Siis võta kook ahjust välja ja lase umbes 20 minutit jahtuda.

Sega hapukoor, suhkur ja vanill ning vala see ettevaatlikult jahtunud koogile. Küpseta 230 kraadises ahjus 5-7 minutit, kuni on näha, et hapukoorekiht on pealt veidi kuivemaks muutunud.


Lase enne serveerimist põhjalikult jahtuda. Mina asetasin jahtunud koogi ööks külma.

Serveerida võib näiteks värskete marjadega. Mulle meeldib kasutada vaarikaid ja mustikaid.






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar