Põhi:
50 g sulatatud võid
Täidis:
75 g suhkrut
2 muna
400 g toorjuustu
0.5 tl vanilliekstrakti või
1 tl vanillisuhkrut
2 laimi koor
2 laimi mahl
Kate:
250 g hapukoort
2 sl suhkrut
0.5 tl vanilliekstrakti või
1 tl vanillisuhkrut
Valmistamine:
Purusta
küpsised ja sulata või. Sega purustatud küpsised ja sulatatud või ning suru
küpsisepuru mass 22-24 cm (mina kasutasin 22cm) läbimõõduga lahtikäiva
koogivormi põhjale ja aseta see külmkappi ootele.
Täidise
valmistamiseks mikserda kõik ained omavahel ühtlaseks massiks. Vala täidis
küpsisepõhjale ja küpseta 180 kraadises ahjus 25-30 minutit, kuni mass on
enam-vähem hüübinud. Siis võta kook ahjust välja ja lase umbes 20 minutit
jahtuda.
Sega hapukoor,
suhkur ja vanill ning vala see ettevaatlikult jahtunud koogile. Küpseta 230 kraadises
ahjus 5-7 minutit, kuni on näha, et hapukoorekiht on pealt veidi kuivemaks
muutunud.
Lase enne
serveerimist põhjalikult jahtuda. Mina asetasin jahtunud koogi ööks külma.
Serveerida võib näiteks värskete marjadega. Mulle meeldib kasutada vaarikaid ja mustikaid.
Serveerida võib näiteks värskete marjadega. Mulle meeldib kasutada vaarikaid ja mustikaid.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar