Pudingud
on piimatooted maiasmokkadele, kes armastavad maiustada, kuid ei taha või ei
viitsi ise palju vaeva näha. Nad on meeldiva maitse ja aroomiga ning mõnusalt
tiheda konsistentsiga. Pudingud on võimalik kasutada ka kreemina kookide ja
tortide valmistamisel kui ka kastmetena puuviljasalatite peale.
Kuna päev venis pikale ja järgmine
õhtu pidid külalised tulema, siis midagi erilist ma valmistada ei viitsinud,
aga külalistele oli ikka soov midagi maitsvat magustoiduks pakkuda. See tõttu leidsingi,
et pudingu tegemine oleks hea ja kiire lahendus.
See puding on mõnusa toffee sarnase
maitsega kergelt isegi annab tunda kohvi maitset. Serveerides seda vahukoore, purustatud pähklite ja šokolaadiga,
saab sellest üks täiuslik magustoit.
Et valmista pudingut läheb vaja:
660ml piima
190g tume pruuni suhkrut
30g maisitärklist (maisijahu)
1/2 tl soola
2 suurt munakollast
1 suur muna
1 1/2 tl puhast vanilje ekstrakti (võib ka kasutada pool vaniljekauna)
3 spl (42 g) võid, lõigatud väikesteks
tükkideks
Kaunistuseks:
Vahukoor, purustatud pähklid,
šokolaad
Valmistamine:
Suures kausis vahusta munakollased
ja muna suhkru (mina isiklikult kasutasin tumedat Muscovado suhkrut ja Fariinsuhkrut
segamini, kui võib ka tavalist pruunisuhkrut kasutada), maisitärklise ja soolaga.
Lisa juurde umbes 60ml piima, et muuta segu veidike vedelamaks. Samal ajal
kuumuta potis piim, kuid ära lase piimal keema minna.
Aeglaselt valada kuum piim muna
segule, pidevalt segades, et munad tükki ei läheks. Seejärel vala pudingu segu
tagasi potti ja lase segul keema tõusta, pidevalt segades kuni segu pakseneb (võtab
aega umbes 3-5 min). Eemalda tulelt ja sega sisse tükeldatud või ning vanilje
ekstrakt (kui kasutad vaniljekauna, siis see tuleks lisada piimale ja keeta
koos piimaga).
Juhul, kui tekkisid mõned tükid
kuna muna läks tükki, siis võib pudingusegu korra läbi sõela lasta.
Vastavalt soovile vala puding pokaalidesse
või magustoidukaussidesse. Pudingut võib süüa kohe soojalt või võib panna külmkappi
(eelnevalt jahutada toatemperatuurini).
Pudingu saab teha päev või kaks
enne serveerimist. Soovi korral kaunistada vahukoorega ja peale võib raputada
purustatud šokolaadi ja tükeldatud pähklid.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar