pühapäev, 9. märts 2014

Buttercotch Pudding

Pudingud on piimatooted maiasmokkadele, kes armastavad maiustada, kuid ei taha või ei viitsi ise palju vaeva näha. Nad on meeldiva maitse ja aroomiga ning mõnusalt tiheda konsistentsiga. Pudingud on võimalik kasutada ka kreemina kookide ja tortide valmistamisel kui ka kastmetena puuviljasalatite peale.

Kuna päev venis pikale ja järgmine õhtu pidid külalised tulema, siis midagi erilist ma valmistada ei viitsinud, aga külalistele oli ikka soov midagi maitsvat magustoiduks pakkuda. See tõttu leidsingi, et pudingu tegemine oleks hea ja kiire lahendus.

See puding on mõnusa toffee sarnase maitsega kergelt isegi annab tunda kohvi maitset. Serveerides seda vahukoore, purustatud pähklite ja šokolaadiga, saab sellest  üks täiuslik magustoit.


Et valmista pudingut läheb vaja:
660ml piima
190g  tume pruuni suhkrut
30g maisitärklist (maisijahu)
1/2 tl soola
2 suurt munakollast
1 suur muna
1 1/2 tl puhast vanilje ekstrakti  (võib ka kasutada pool vaniljekauna)
3 spl (42 g) võid, lõigatud väikesteks tükkideks

Kaunistuseks:
Vahukoor, purustatud pähklid, šokolaad


Valmistamine:
Suures kausis vahusta munakollased ja muna suhkru (mina isiklikult kasutasin tumedat Muscovado suhkrut ja Fariinsuhkrut segamini, kui võib ka tavalist pruunisuhkrut kasutada), maisitärklise ja soolaga. Lisa juurde umbes 60ml piima, et muuta segu veidike vedelamaks. Samal ajal kuumuta potis piim, kuid ära lase piimal keema minna.

Aeglaselt valada kuum piim muna segule, pidevalt segades, et munad tükki ei läheks. Seejärel vala pudingu segu tagasi potti ja lase segul keema tõusta, pidevalt segades kuni segu pakseneb (võtab aega umbes 3-5 min). Eemalda tulelt ja sega sisse tükeldatud või ning vanilje ekstrakt (kui kasutad vaniljekauna, siis see tuleks lisada piimale ja keeta koos piimaga).

Juhul, kui tekkisid mõned tükid kuna muna läks tükki, siis võib pudingusegu korra läbi sõela lasta.

Vastavalt soovile vala puding pokaalidesse või magustoidukaussidesse. Pudingut võib süüa kohe soojalt või võib panna külmkappi (eelnevalt jahutada toatemperatuurini).

Pudingu saab teha päev või kaks enne serveerimist. Soovi korral kaunistada vahukoorega ja peale võib raputada purustatud šokolaadi ja tükeldatud pähklid.

Kogusest valmib umbes 6-7 serveeringut.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar