Biskviit:
3 muna
4 spl suhkrut
4 spl jahu
0,5 tl küpsetuspulbit
Soola
2 tl macha tee pulbrit
Kreem:
200g võid
120g kondenspiima
10g kakaopulbrit
3-4 banaani
Immutamiseks:
Kanget kohvi
Amarettot
Trühvlipuru:
80g tuhksuhkrut
30g kakaopulbrit
Paar spl vett
Valmistamine:
Sega kausis jahu, küpsetuspulber, sool ja macha.
Vahusta munavalged tugevaks vahuks. Lisa vähehaaval suhkur. Seejärel
lisa 1 munakollane korraga, samal ajal edasi vahustades ja nii kõikide
munadega. Sõelu ettevaatlikult juurde eelnevalt omavahel segatud
kuivained. Vala tainas 10-20 cm läbimõõduga lahtikäivasse
koogivormi. Küpseta biskviit 200-kraadises ahjus umbes 15 minutit.
Lase biskviidil täielikult jahtuda.
Kreemi jaoks vahusta toasoe või kohevaks kreemiks, lisa kondenspiim ja
kakao. Sega kuni kreem muutub ühtlaseks.
Lõika jahtunud biskviit 2-3 kihiks (sõltuvalt kui suurt vormi kasutad,
minul oli 22cm läbimõõduga, seega sain 2 kihti). Aseta üks koogipõhi
serveerimisalusele, immuta kohvi-amaretto seguga. Kata 1/3 võikreemiga ja
laota sinna peale banaani viilud. Korda sama kahe teise koogipõhjaga. Pealmiseks
kihiks jäta kreem ja kata ka tordi ääred kreemiga.
Trühvlipuruks sega tuhksuhkur kakaoga, lisa teelusika kaupa
vett. Mudi massi sõrmede abil, kuni saad ühtlase puru. Puista puru
koogi peale ja külgedele. Kui soovid ühtlast puru, siis võid seda sõeluda ka
läbi sõela, aga mina seda küll ei viitsinud.
Lase enne
serveerimist umbes ööpäev jahedas maitsestuda.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar