esmaspäev, 7. aprill 2014

Mõnus kohupiimastritsel marja täidisega

Tuli tahtmine midagi head küpsetada.. kuna mul polnud viitsimist poodi minna, siis igaksjuhuks vaatasin kapid üle, mis leida võib. Minu õnneks olid kõik vajalikud asjad olemas ja siis ei läinud enam kaua, kui juba ma köögis mässasingi.

Muidugi võib poe külmutatud taignad vahetada homemade pärmitaigna vastu, kellel vaid rohkem aega ja viitsmist mässata. Kuna minul kapis oli pärmi lehttaigen, siis valisin selle kasuks. Marjad valisin ka selle järgi, mida parasjagu kapist leidsin.

Külmutatud taigen tasuks umbes paar tundi enne küpsetamist välja sulama võtta.

Selline nägi välja minu stritsel seest.



Põhi:
500g pärmi lehtaigent

Kohupiimatäidis:
400 g kohupiima (ise kasutasin CURD with Vanilla 5% fat)
1 dl suhkrut
1 spl maisitärklist
2 spl vanillikastme pulbrit

Marjatäidis:
200 g marju (ise kasutasin mustikaid ja maasikaid)
1 spl maisitärklist
1 spl suhkrut
Paar tilka vanilje aroomi
Puru:
2 spl võid
3 spl suhkrut
4 spl jahu

Määrimiseks:
1 lahtiklopitud muna



Valmistamine:
Kuumuta ahi 200 kraadini.

Kohupiimatäidise valmistamiseks sega omavahel kohupiim, suhkur (kuna mina kasutasin juba valmis magusat kohupiima, siis suhkrut lisain vaid ühe spl, et segu väga magus ei tuleks).

Lahusta maisitärklis väheses vees ning sega kohupiima hulka (mainin igaksjuhuks ära, et tärklis lahustada külmas, mitte soojas vees). Sega kohupiima hulka vanillikastme pulber.

Marja täidise jaoks kuumuta marju potis (külmutatud marju ei ole vaja eelnevalt sulatada). Lahusta väheses vees maisitärklis ja lisa marjade hulka, ise samal ajal pidevalt segades. Viimasena lisa suhkur ja vanilli aroom. Jäta jahtuma.

Puista lauale jahu ja rulli tainas ristküliku kujuliseks (u 5 mm paksuseks). Lõika mõlemale pikemale küljele u 8 cm pikkused sälgud sisse. Aseta keskele marjatäidis, sinna peale pane kohupiimatäidis. Kõigepealt keera sisse taina otsad, seejärel alusta ühest otsast punumist, tõstes sälke kordamööda üksteise peale. Tasuks jälgida, et kuskile ei jääks auke, vastasel juhul voolab täidis välja.  

Pintselda stritsel lahtiklopitud munaga üle.

Näpi või, suhkur ja jahu ühtlaseks puruks ja puista see stritslile peale.

Küpseta 20-25 minutit. Igaksjuhuks võib ka fooliumi peale panna kui pealt juba väga pruuniks muutuma hakkab, sest seest võib veel taigen nätske olla.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar