Seda spageti
pitsat on mõnus ja lihtne teha siis, kui nt eelmisest õhtust on jäänud järgi
spagette, mis tuleks ära süüa. Lihtne ja kiire viis kasutada jääke ja ka väga
maitsev.
Vaja läheb:
8 muna
120 ml piima
45g parmesani
juustu
450g spagette
115g sinki/peekonit
või salaamit
115g riivjuustu
2-3 spl oliiviõli
Mina lisasin ka
šampinjone ja paprikat, sest neid oli parasjagu ka külmkapis.
Valmistamine:
Kausis sega kokku
munad, piim, parmesan ja pipar. Üldjuhul pole soola vaja kuna juust ja salaami on
ise parajalt soolane. Lisa munasegule
spagetid, salaami ja sega hoolega.
Kuumuta 26-28 cm
läbimõõduga pannil õli. Vala pool spagetisegu pannile ja sinna peale laota
riivjuust ning siis vala ülejäänud spagetid pannile.
Kata pann kaanega
ja küpseta 5 minutit. Libista spaatel koogi alla ja kergelt tõsta äärt, et veel
küpsemata muna saaks sinna alla voolata.
Samalajal, kui
spagetid panil küpsevad, kuumuta ahi 200 kraadini.
Aseta pann ahju
et pruunistada pealmine kiht. See võtab umbes 7 -10 minutit aega.. aga hoia
silma peal kuna see võib väga kiiresti kõrbema minna.
Juurde sobib ideaalselt serveerida värsket salatit.
Soovitus:
Enne kui panni ahju paned kata pannikäepide fooliumiga, et vältida selle
sulamist ahjus.. sest tegmist on plastikust käepidemega!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar