esmaspäev, 13. aprill 2015

Vahuveinitort puuviljadega

Sellise tordi tegin siis oma ämmale sünnipäevaks. Tahtsin millegi erilisega üllatada ja vahuvein kõlas kuidagi eriti hästi. 

Järjekordselt muutsin ma natuke originaal retsepti ja kohandasin endale sobivalt. Originaal retsept oli tehtud tavalisest Vilma tordipõhja pulbrist, aga mina leidsin, et ise teha on ikka parem ja kuna mulle väga meeldib šokolaadi brownie põhi, siis otsustasingi selle kasuks. Lisaks kasutasin kreemi kihi vahel ka küpsiseid, et muuda tort veel erilisemaks ning anda talle rohkem erinevaid kihte.


Brownie põhi:
50g võid
100g tumedat šokolaadi
90g jahu
100ml piima
1g soola
2 muna
1g soola
1tl küpsetuspulbrit
65g fariinsuhkrut
105g valget suhkrut (asendasin muscovado ja pruuni suhkruga)
Vaniilsuhkur 8g (kasutasin vanilla ekstrakti)
Pakk selga küpsiseid (omal soovil)
100g mandleid


Kreem:
2 karpi naturaalset merevaiku
100g suhkrut
400g kohupiimakreemi
1 dl Põltsamaa Fest Classic vahuveini
15g želatiini


Kate:
Puuviljad, marjad vabal valikul (mina kasutasin pirne, ploome, kokteilikirsse, viinamarju)
5 dl Põltsamaa Fest Classic vahuveini
50g suhkrut
15dl želatiini


Valmistamine:
Kuumuta ahi 170 kraadini.
Sulata šokolaad ja või vesivannil. Lase jahtuda. Sega jahu soolaga ja soodaga.
Purusta või tükelda mandlid.
Vahusta munad suhkruga. Lisa munasegule sulatatud šokolaad, sega ühtlaseks.
Lisa piim ja jahusegu ja vanilla. Sega hulka ka mandlid.
Määri vorm seest võiga ja vala mass 24cm läbimõõduga vormi.
Küpseta 170 kraadi juures režiimil "ülemine alumine" umbes 30min (mina olen siiamaani koguaeg küpsetanud täpselt 30 minutit ja on saanud ideaalne).
Lase jahtuda, võta vormist välja ning aseta põhi pisut suuremasse vormi. Mina kasutasin 26cm läbimõõduga tordiraami, kuhu sisse hakkasin torti ehitama.
Kreemi valmistamiseks sega kokku merevaik, suhkur, kohupiimakreem, vahuvein ning ettevalmistatud želatiin.
Vala 1/3 kreemist põhjale ja aseta sinan peale küpsise kiht, vajadusel lõika küpsiseid või murra sobivad tükid. Vala peale nüüd ülejäänud kreem ja aseta vähemalt 2 tunniks külmappi.



Katte tegemiseks aseta tarretunud kreemikihile marjad, puuviljad. Seejärel sega vahuveini hulka suhkur ja ettevalmistatud želatiin ning kalla segu puuviljadele. Aseta tort 5 tunniks kuni üleöö külmkappi tarretuma.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar