Brownie põhi:
50 g võid
100 g tumedat šokolaadi
100 g mandleid/pähklisegu (tükeldatud)
90 g jahu
2 muna
2 g soodat
Sool
100 g piima
Vanilla ekstrakt
150 g suhkrut (mina kasutasin demerarat, tumedat
muscovadot ja veidi valget suhkrut)
Sulata šokolaad ja või
veevannis ja lase jahtuda.
Sega jahu soolaga ja soodaga.
Vahusta munad
suhkruga, vanilla ekstraktiga.
Lisa munasegule suatatud šokolaad ja sega
ühtlaseks.
Lisa piim, jahusegu.
Tükelda mandlid või pähklid ja lisa segule.
Määri vorm seest võiga. (Mina kasutasin 22cm
läbimõõduga vormi, aga võib ja olla suurem). Küpseta 170 kraadi juures umbes
30min.
Lase jahtuda ja võta vormist välja.
Toorjuustu-marja
kihid:
6
dl vahukoort
400
g toorjuustu
20
g želatiini
175
g valget šokolaadi
2
spl Vana Tallinnat
300
g vaarikaid ja mustsõstraid ( sobivad ka külmutatud, ei pea täielkult üles
sulatama, marju võib kasutada vastavalt maitsele, ma kasutasin neid mis käepärast oli)
2
spl laimimahla
1,5
dl želeesuhkrut (suhkrut võib panna maitse järgi, oleneb kui hapukat soovid)
Vahusta
koor tugevaks vahuks, sega hulka toorjuust. Lahusta želatiin väheses kuumas
vees, sega hulka 1 spl kreemi, seejärel kalla segu ülejäänud kreemi hulka ja
sega ühtlaselt läbi.
Sulata
vesivannil valge šokolaadi. Jaga kreem kaheks võrdseks osaks. Esimese osa hulka
sega sulatatud valge šokolaad ja Vana Tallinn.
Aseta
brownie lahtikäiva koogivormi põhja ja vala peale esimene osa kreemist. Aseta
koogivorm sügavkülma tahenema.
Püreesta
saumikseriga marjad. Sega pool püreest teise osa kreemi sisse. Kata sellega
ühtlaselt kook ning nüüd aseta koogivorm 3-4 h külmkappi.
Kuumuta
marjapüreed koos želeesuhkru ja laimimahlaga. Lase suhkrul täielikult
lahustuda, seejärel lase segul hetk jahtuda. Vala vaarikapüree ühtlaselt koogi
peale ja aseta 30 minutiks külmkappi tarretuma. (mina valmistasin koogi eelmine õhtu ja lasin tal terve öö külmas seista)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar