laupäev, 16. mai 2015

Hapukas kolme kihiline marjatort vaarika ja mustsõstraga

Brownie põhi:
50 g võid
100 g tumedat šokolaadi
100 g mandleid/pähklisegu (tükeldatud)
90 g jahu
2 muna
2 g soodat
Sool
100 g piima
Vanilla ekstrakt
150 g suhkrut (mina kasutasin demerarat, tumedat muscovadot ja veidi valget suhkrut)


Sulata šokolaad ja või veevannis ja lase jahtuda. 
Sega jahu soolaga ja soodaga. 
Vahusta munad suhkruga, vanilla ekstraktiga. 
Lisa munasegule suatatud šokolaad ja sega ühtlaseks. 
Lisa piim, jahusegu. 
Tükelda mandlid või pähklid ja lisa segule.
Määri vorm seest võiga. (Mina kasutasin 22cm läbimõõduga vormi, aga võib ja olla suurem). Küpseta 170 kraadi juures umbes 30min. 
Lase jahtuda ja võta vormist välja.


Toorjuustu-marja kihid:
6 dl vahukoort
400 g toorjuustu
20 g želatiini
175 g valget šokolaadi
2 spl Vana Tallinnat
300 g vaarikaid ja mustsõstraid ( sobivad ka külmutatud, ei pea täielkult üles sulatama, marju võib kasutada vastavalt maitsele, ma kasutasin neid mis käepärast oli)
2 spl laimimahla
1,5 dl želeesuhkrut (suhkrut võib panna maitse järgi, oleneb kui hapukat soovid)


Vahusta koor tugevaks vahuks, sega hulka toorjuust. Lahusta želatiin väheses kuumas vees, sega hulka 1 spl kreemi, seejärel kalla segu ülejäänud kreemi hulka ja sega ühtlaselt läbi.

Sulata vesivannil valge šokolaadi. Jaga kreem kaheks võrdseks osaks. Esimese osa hulka sega sulatatud valge šokolaad ja Vana Tallinn.

Aseta brownie lahtikäiva koogivormi põhja ja vala peale esimene osa kreemist. Aseta koogivorm sügavkülma tahenema.

Püreesta saumikseriga marjad. Sega pool püreest teise osa kreemi sisse. Kata sellega ühtlaselt kook ning nüüd aseta koogivorm 3-4 h külmkappi.


Kuumuta marjapüreed koos želeesuhkru ja laimimahlaga. Lase suhkrul täielikult lahustuda, seejärel lase segul hetk jahtuda. Vala vaarikapüree ühtlaselt koogi peale ja aseta 30 minutiks külmkappi tarretuma. (mina valmistasin koogi eelmine õhtu ja lasin tal terve öö külmas seista)






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar