esmaspäev, 1. juuni 2015

Vaarika-kirsi kodujuustutort

Põhi:
180g küpsiseid (mina kasutasin Selgat, aga vastavalt maitsele võib kasutada ka teisi küpsiseid põhja tegemiseks)
50-70g sulatatud võid

Marjatarretis:
Pakk tarretise segu (kasutasin kirsimaitselist)
135g kokteilikirsse
200g külmutatud vaarikaid (pole vaja eelnevalt sulatada)

Kreemitäidis:
330g kodujuustu (kasutasin OTTO kreemine kodujuust)
1dl vahukoort
100g hapukoort
20g želatiini
1 dl suhkrut
1tl vanilla ekstrakti


Valmistamine:
Kuumuta ahi 180 kraadini.
Purusta küpsised ja sulata või. Lisa või küpsistele ja sega ühtlaseks. Suru mass koogivormi (kuna mina eelküpsetasin, siis kasutasin lahtikäivat 22cm küpsetusvormi). Kui on soov, siis võib lihtsalt suruda massi vormi ja asetada külma tahenema, aga küpsetades saab mõnusalt krõbeda põhja.

Valmista tarretise segu vastavalt juhistele ja lase jahtuda. Aseta kirsid ja vaarikad küpsise põhjale ja ettevaatlikult hakka valama tarretisesegu marjadele. Soovitavalt lase jahtuda segul ja selle hetkeni kui segu hakkab juba vaikselt kallerdama, siis ei ole ohtu, et hakkab vormist välja voolama või küpsis liigselt endasse tõmbama vedelikku. Lase umbes tunnike külmas tarretuda.

Täidise valmistamiseks sega kodujuust, hapukoor, suhkur, vanilla ekstrakt omavahel.  Pane želatiin veidikeseks ajaks külma vette paisuma ning sulata kuumaveevannis. Sega želatiin kodujuustuseguga. Lisa vahustatud koor. Vala segu eelnevalt tarretunud kihile ja pane külmkappi tarretuma. Hoia vähemalt 2 tundi külmkapis.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar