Tõlgituna võiks see siis kõlada - Šokolaadi kook pähklivõi täidise ja šokolaadi ganache'iga.
Selle koogi tegin ma umbes paar aastat tagasi õele sünnipäevaks.
Koogist jagub 8-10 serveeringut.
Põhi:
300g suhkrut (kogus on tunduvalt vähendatud
võrreldes originaal retseptiga)
230ml piima
80ml toiduõli
2 muna
240g jahu
0,5 tl soola
1 spl soodat
0,5 spl
küpsetuspulbrit
80g kakaopulbrit
1 tl vanilli
ekstrakti
1 spl lahustuvat
kohvi
Täidis:
230g toorjuustu
220g pähklivõid
90g tuhksuhkrut
0,5 spl vanilli
ekstrakti
Šokolaadi ganache:
118ml vahukoort
140g šokolaadi
Valmistamine:
Eelkuumuta ahi
180 kraadini. Kata lahtikäivavorm (24cm läbimõõduga) põhi küpsetus paberiga ja
ääred määri võiga, et hiljem kinni ei jääks.
Sega omavahel
lahustuva kohv pulber ja vesi ning pane kõrvale.
Kausis sega omavahel
suhkur, piim, õli, kohv, vanilli ekstrakt ja munad. Vahusta kuni ühtlaselt kik
komponendid segunenud.
Sõelu segule
jahu, kakao, küpsetuspulber ja sooda. Lisa sool. Sega kõik kokku täpselt nii
palju, et kõik on ilusti segunenud, aga väldi üle segamist.
Vala segu
koogivormi ja küpseta ahjus 35 minutit
või nii kaua kuni tikuga katsudes tikk puhtaks jääb.
Lase koogil täielikult jahtuda.
Šokolaadi ganache’i
valmistamiseks kuumuta potis vahukoor just nii kaua kuni hakkavad tekkima
väikesed mullikesed, aga ära lase keema. Keera kuumus kinni ning sega sisse
šokolaad. Lase seista umbes 5 minutit kuni šokolaad on sulanud ja siis sega
ühtlaseks. Lase jahtuda ja segul pakseneda umbes 15 minutit.
Samal ajal kui
šokolaadisegu jahtub valmista täidis. Selleks sega kausis kokku toorjuust (toorjuust
võiks olla toasoe, siis on temaga lihtsam mässata), pähklivõi, tuhksuhkur ja
vanilli ekstrakt kuni kõik komponendid on ühtlaselt segunenud.
Pane kook kandikule ja lõika pooleks, nii et saad 2
kihti. Määri täidis põhjale ning aseta teine põhi peale.
Vala šokolaadi
ganache üle koogi ja lase tal üle ääre tilkuda. Lisaks võid veel kaunistuseks
peale riivida või kraapida šokolaadi.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar