laupäev, 5. aprill 2014

Chocolate Cake with Peanut Butter Filling and Chocolate Ganache

Tõlgituna võiks see siis kõlada - Šokolaadi kook pähklivõi täidise ja šokolaadi ganache'iga.

Selle koogi tegin ma umbes paar aastat tagasi õele sünnipäevaks.

Koogist jagub 8-10 serveeringut.



Põhi:
300g  suhkrut (kogus on tunduvalt vähendatud võrreldes originaal retseptiga)
230ml piima
80ml toiduõli
2 muna
240g jahu
0,5 tl soola
1 spl soodat
0,5 spl küpsetuspulbrit
80g kakaopulbrit
1 tl vanilli ekstrakti
1 spl lahustuvat kohvi

Täidis:
230g toorjuustu
220g pähklivõid
90g tuhksuhkrut
0,5 spl vanilli ekstrakti

Šokolaadi ganache:
118ml vahukoort
140g šokolaadi


Valmistamine:
Eelkuumuta ahi 180 kraadini. Kata lahtikäivavorm (24cm läbimõõduga) põhi küpsetus paberiga ja ääred määri võiga, et hiljem kinni ei jääks.

Sega omavahel lahustuva kohv pulber ja vesi ning pane kõrvale.

Kausis sega omavahel suhkur, piim, õli, kohv, vanilli ekstrakt ja munad. Vahusta kuni ühtlaselt kik komponendid segunenud.

Sõelu segule jahu, kakao, küpsetuspulber ja sooda. Lisa sool. Sega kõik kokku täpselt nii palju, et kõik on ilusti segunenud, aga väldi üle segamist.

Vala segu koogivormi  ja küpseta ahjus 35 minutit või nii kaua kuni tikuga katsudes tikk puhtaks jääb.

Lase koogil  täielikult jahtuda.

Šokolaadi ganache’i valmistamiseks kuumuta potis vahukoor just nii kaua kuni hakkavad tekkima väikesed mullikesed, aga ära lase keema. Keera kuumus kinni ning sega sisse šokolaad. Lase seista umbes 5 minutit kuni šokolaad on sulanud ja siis sega ühtlaseks. Lase jahtuda ja segul pakseneda umbes 15 minutit.

Samal ajal kui šokolaadisegu jahtub valmista täidis. Selleks sega kausis kokku toorjuust (toorjuust võiks olla toasoe, siis on temaga lihtsam mässata), pähklivõi, tuhksuhkur ja vanilli ekstrakt kuni kõik komponendid on ühtlaselt segunenud.

Pane kook  kandikule ja lõika pooleks, nii et saad 2 kihti. Määri täidis põhjale ning aseta teine põhi peale.

Vala šokolaadi ganache üle koogi ja lase tal üle ääre tilkuda. Lisaks võid veel kaunistuseks peale riivida või kraapida šokolaadi.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar