laupäev, 5. aprill 2014

Lillkapsa põhjal pitsa

Surfasin internetis ja otsisin põnevaid retsepte ja uurisin toite, mis sisaldaks vähe kaloreid. Juhuslikult sattusingi selle lilkapsapõhjal pitsa retsepti peale ja see tundus nii huvitav, et pidin kohe proovima. Nimi võib veidike olla hirmutav ja tekitada kõhklusi, et pitsa lillkapsaga, aga mõnus lahendus tavalise pitsa asemel.. eriti kui soovid vähendada jahutoodete söömist ent ikkagi tuleb tahtmine süüa pitsat.

Originaalretsept oli mõeldud kahele (u 22cm läbimõõduga), aga mina kahekordistasin kogused ja tegin ahjuplaadi suuruse pitsa. Üldiselt ma siiski koguseid ei mõõtnud ja tegin umbes tunde järgi, aga üritan ligikaudsed kogused paika panna.




Põhi:
1 keskmise suurusega lillkapsas (umbes 450g - 500g riivitud)
2 muna
250g riivjuustu
3-5 küünt purustatud küüslauku (oleneb, kes kui palju armastab)
sool
pipar
oregano

Kõik, mis pitsa peale läheb on vastavalt maitsele ja soovile. Mina panin kõike, mida ma tavaliseltki pitsale panen.. eelistan siiski rikkaliku kattega pitsat, mitte nagu poest ostetud tomatipastaga määritud ja paar viilu vorsti peal.

Kate:
Väike purk ananassi
Paar marineeritud kurki (lõigatud kuubkuteks)
Väiksem punane paprika
500g kanafileed
150g šampinjone
Suurem pakk külmuatud krevette
Mozzarella juust
Riivjuust

Kaste:
Tomatipasta + Santa Maria magus tšillikaste


Valmistamine:
Põhja valmistamiseks riivi lillkapsas väikesteks tükkideks (võib riivimise asemel ka köögikombainis peenestada, aga siis tasuks jälgida, et väga ära ei püreestaks). 



Pane lillkapsas kuumakindlasse kaussi ning kuumuta (kuivata) seda umbes 8 minutit (võib ka keeta, aga siis tuleb hiljem lillkapsast üleliigne vesi välja pigistada). Lase lilkapsal jahtuda.

Kuumuta ahi 220 kraadini. Kausis sega kokku lillkapsas ning ülejäänud põhja komponendid. Patsuta saadud segu ahjuplaadile ning eelküpseta põhja umbes 15 minutit või kuni põhi kuldseks muutunud (olenevalt ahjust võib ka veidike kauem aega minna). Võta põhi ahjust välja ning vähenda kuumust 180 kraadini.


Selline nägi välja minu pitsapõhi enne ahju minemist.

Määri põhjale soovitud kaste ning laota sinna peale meelepärased komponendid (kuna mina kasutasin kanafileed, siis tükeldatud filee pruunistasin ja praadisin enne panni peal ära koos seentega ja ka maitsestasin soola ja pipraga). Lõpuks puista üle riivjuustuga ning küpseta ahjus nii kaua kuni juust on sulanud (umbes 5-6 minutit).


Pitsapõhi koos kattega enne ahju minemist.

Ja minu tehtud pitsa lõpptulemus otse taldrikul.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar