pühapäev, 8. veebruar 2015

Kohvi Panna Cotta

Vaja läheb:
330ml täispiima
370ml kreeka jogurtit
1 spl lahustuvat kohvipulbrit
10g želatiini või 6 želatiinilehte
60g suhkrut
1 tl vanilla ekstrakti

Kaunistuseks:
Tume šokolaad
Vaarikad


Valmistamine:
Vala pool piimast potti ja raputa peale želatiin ning lase seista umbes 3 minutit, et želatiin saaks paisuda.

Lisa juurde ülejäänud piim, lahustuvkohv, suhkur ja kuumuta keskmisel kuumusel kuni želatiin, suhkur ja kohv on lahustunud. Kuumuta nii kaua kuni pinnale hakkavad tekkima väiksesed mullikesed, see on täpselt enne kui piim keema hakkab. Kindlasti ei tohi lasta piimal keema minna. 

Võta pott pliidilt ja sega hulka kreeka jogurt ja vanilla, sega kuni saad ühtlase kreemise massi.

Jaga võrdselt ramekin vormidesse või siis klaasidesse ja lase seista külmas vähemalt 3 tundi.

Mina kaunistasin oma magustoidu vaarikate ja tumedast šokolaadist tehtud ornamentidega. Vaarikad lisain vahetult enne serveerimist. Kui on rohkem viitsimist, siis sobib väga hästi juurde vaarikakaste või vaarika toormoos.

Kogusest valmib 6-8 serveeringut.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar