100g jahu
75g võid
175ml vett
0,5tl soola
3 muna
Täidis:
250g farmi kohupiima (mina kasutasin vaniliiniga)
2dl vahukoort
0,5dl suhkrut
Valmistamine:
Kaalu valmis jahu
ja aseta kõrvale.
Pane väikesteks
tükkideks hakitud või, vesi ja sool potti ning kuumuta madalal kuumusel, kuni
või on sulanud. Lisa kuumust ja oota, kuni segu hakkab just keema minema.
Eemalda pott
pliidilt, lisa jahu ja hakka tainast hoogsalt kloppima, et moodustuks ühtlane
tainas.
Pane pott
pliidile tagasi ja kuumuta madalal kuumusel, pidevalt segades, paar minutit. Eemalda
tulelt ja jäta jahtuma.
Kui tainas on
jahtunud 60-70 kraadini, asu seda suurel kiirusel mikserdama ja hakka mune üks
korraga juurde lisama. Ära kõike korraga lisa, sest tainas võib saada liiga
vedel ja ei püsi koos. Sõltuvalt munade suurusest, saab paraja taigna antud
koguste juures 2,5 kuni 3 munast. Valmis tainas peab läikima ja olema piisavalt
paks, et see ahjuplaadil vormis püsiks.
Pane saadud
tainas kondiitrikotti. Tee küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ca 5 cm
kõrgused mummud, arvestades ka sellega, et küpsetised kerkivad üsna palju.
Mina tegin pisut suuremad mummukesed ja sain ahjuplaadile 12 taskut (aga muidu
peaks sellest kogusest saama 20-25 taskut).
Enne kui taskud
ahju paned, pritsi nad üle veega, sest üldiselt puudub kodus ahjudel auru süsteem.
Küpseta taskuid 185 kraadises ahjus 20 minutit. Kindlasti ära ava küpsemise
ajal ahju ust, sest vastasel juhul ei pruugi tekkida taskutele tühimikku.
Kontrolli, et
küpsetised on seest küpsed ja seejärel võta ahjust ja lase jahtuda.
Täidise
valmistamiseks vahusta kohupiim, vahukoor ja suhkur ühtlaseks kreemiks. Lõika
taskud horisontaalselt pooleks ning täida täidisega.
Kaunista tuhksuhkruga ja serveeri.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar